Solcelle installationer

Solcelleanlæg til private Boliger

Solceller er tilkoblet det danske offentlige el-net, hvor den energi der produceres via solcellerne bliver lagret. Dette gør at den strøm solcellerne producere kan blive afregnet 1:1 med net-selskabet, når året er omme.

Det kan være en rigtig god investering at vælge det rigtige anlæg fra starten af, hvor du fra producenten får stillet en garanti, på at om 25 år vil dit solcelleanlæg stadig yde 80%. Dette sikre at din investering ikke går tabt.

bn lg_solar_mono_2_660x300px

 

Vælg mellem flere forskellige typer solceller 

Indenfor solceller finder der mange forskellige typer, som ofte bliver delt i grupper efter udseende, anvendelse, effektivitet og pris. De mest anvendte er:

  • Mono-krystallen bestående af skiver af et helt silicium krystal, som giver en ensartet overflade i enten sort eller grå. Mono-krystallen har den bedste virkningsgrad indenfor solceller.
  • Poly-krystallen bestående af sammensatte silicium krystaller med forskellige orientering, som giver en flerartet overflade i blåligt skær. Dette bevirker en lavere virkningsgrad.
  • Tyndfilm bestående af amorfe silicium (en formløs/ikke-krystallis), amorfe silicium er lagt mellem to glasplader. Tyndfilmen har den laveste virkningsgrad, men en bedre virkning overfor diffust lys, hvilket gør dem særdeles velegnet i Danmark, hvor der 50% af tiden er overskyet. Derudover er tyndfilmen ikke så følsom overfor skygger, som f.eks. mono-krystallinske solceller.

Prisen for el har været stigende i Danmark i mange år, og de sidste 35 år har elprisen haft en stigning på ca. 7% pr. år i gennemsnit. Dette gør det særdeles attraktivt at få lagt solceller på taget af boligen.

  • Tyndfilm: 6kWp fylder ca. 75m2
  • Poly-krystallen: 6kWp fylder ca. 45m2
  • Mono-krystallen: 6kWp fylder ca. 40m2

 Her kan du se en video om produktionen af LG solcelleanlæg som forhandles af NB Energi (åbner i nyt vindue).

nb solceller_foto_videoklip